DOYLE TURNER – SWEET, DIFFICULT SOUNDS

Artiest info
Website
facebook
 

 

Het stadje Bemidji in het noorden van de Amerikaanse staat Minnesota is de thuishaven van folk- en Americana-zanger en songschrijver Doyle Turner die al sinds geruime tijd actief is in de lokale muziekwereld als muzikant en als producer. Zelf neemt hij ook wel eens soloplaten op zoals op zijn debuutalbum “Until The Good Comes Back Around” van begin 2020 en het daaropvolgende album “Clear and True” dat vorig jaar in de zomer op de markt kwam.

In september 2022 kwam daar een derde plaat bij in de vorm van de acht nieuwe zelfgeschreven songs bevattende cd “Sweet, Difficult Sounds” die we hier wat nader zullen evalueren. Het nieuwe album werd geproducet door Ted Hajnasiewicz die ook meespeelt op elektrische gitaar en basgitaar. Steve Peffer speelt op piano en keyboards terwijl Doug Quance achter het drumstel plaatsnam.

Andere instrumentalisten die bijdroegen aan één of meerdere nummers zijn Mary Cutrufello op elektrische gitaar bij de song “One Good Night”, Gary Broste op basgitaar bij de song “These Days”, Lance Heddan op saxofoon bij het nummer “Ordinary Truth” en Kristi Tell Miller op mandoline en Eliza Michaelson op viool bij ons favoriete liedje “In This Meantime” waarop rootszangeres Sarah Morris meezingt en dat te horen is op de tweede audiovideo.

Doyle Turner zelf speelt op akoestische gitaar en op slidegitaar en hij neemt natuurlijk ook alle zangpartijen voor zijn rekening, daarbij gesteund door een ‘harmony vocals’-team van vier vocalisten. Andere nog niet vermelde songs uit deze plaat die ook op onze volwaardige goedkeuring kunnen rekenen zijn de eerste single “Best If I Forget” die u op de eerste video kunt beluisteren, albumafsluiter “Coming Round” en het heerlijk georkestreerde “One More Kiss Goodbye” met Steve Peffer in een hoofdrol op Hammond B3-orgel. De acht tracks op het album “Sweet, Difficult Sounds” van Doyle Turner zorgen voor een dik half uur muzikaal topentertainment dat als zoete broodjes geconsumeerd kan worden door de fans van goede folk- en Americana-muziek.

(valsam)